Monday, September 22, 2008

Kegiatan Amal Skuad 69 Di Sepanjang Bulan Ramadan

Berita Ringkas

Sempena bulan Ramadan Al-Mubarak tahun ini, Skuad 69 PDRM Sarawak telah mengaturkan berbagai aktiviti amal yang telah mendekatkan lagi persatuan ini dengan masyarakat. Diantara program yang telah dijalankan oleh Biro Kebajikan Skuad 69 PDRM Sarawak ini ialah seperti berikut:-

16 September 2008
Majlis Berbuka Puasa Bersama Kanak-Kanak Rumah Kebajikan

Aktiviti ini telah dijalankan di Kediaman Datin Ezza Noni, di Jalan Song, Kuching, Sarawak. Seramai 20 orang kanak-kanak dari Rumah Kebajikan telah diraikan di dalam majlis berbuka puasa tersebut. Di dalam majlis ini juga, Datin Ezza Noni telah bermurah hati menyampaikan sumbangan duit raya kepada kanak-kanak yang diraikan. Turut hadir di dalam majlis ini ialah Tuan DSP (B) Arifin Haji Adenan, Timbalan Presiden Skuad 69 PDRM Sarawak.
19 September 2008
Majlis Berbuka Bersama Anggota Kontinjen Skuad 69

Encik Saili Sulaiman, Pengerusi Biro Ekonomi Skuad 69 PDRM Sarawak telah bermurah hati meraikan anggota kontinjen Skuad 69 PDRM Sarawak yang telah mengambil bahagian di dalam perbarisan Hari Kemerdekaan Ke-51 yang telah diadakan di Stadium Negeri, Petra Jaya pada 31 Ogos lalu, di dalam satu majlis berbuka puasa yang diadakan di Penview Inn, di Pending, Kuching.
Turut hadir di dalam majlis berbuka puasa ini ialah dua orang pemimpin kanan Skuad 69 PDRM Sarawak, iaitu DSP (B) Muhamad Yusof Isa, Presiden dan juga DSP (B) Arifin Haji Adenan, Timbalan Presiden. Ketua Kaum (KK) Semariang Lama, Haji Bujang Kadir juga turut hadir bersama-sama dengan Exco PBB Cawangan N.7 Semariang. Encik Saili Sulaiman juga merupakan Ketua Ranting PBB Semariang Lama.

20 September 2008
Penyampaian Sumbangan Kepada Keluarga MiskinSetelah tersiar berita mengenai kehimpitan hidup lima beradik yang kematian bapa dan ditinggalkan pula oleh ibunya, Skuad 69 PDRM Sarawak turut bergegas menyampaikan sumbangan kebajikan di rumah mereka yang terletak di sebuah perkampungan di Skim Laru, Petra Jaya. Presiden Skuad 69 PDRM Sarawak, Tuan DSP (B) Muhamad Yusof Isa beserta dengan ahli jawatankuasa Biro Kebajikian telah menyampaikan sendiri sumbangan berupa duit raya dan hamper makanan kepada lima kanak-kanak tersebut.

Sumbangan Kebajikan Kepada Ahli Skuad 69
Persatuan ini juga tidak lupa untuk mengagihkan sumbangan kebajikan kepada keluarga ahli yang memerlukan bantuan, terutama di saat menjelangnya Aidilfitri. Berbagai bentuk sumbangan yang disalurkan kepada mereka yang berkenaan, antaranya ialah duit raya, hamper dan kelengkapan pakaian hari raya.

Tahniah kepada Biro Kebajikan....