Saturday, July 18, 2009

ABD. RAHMAN, NELSON ANSANG, BUJANG BOJI DAN LIMA AJK TAMBAHAN DILANTIK MEMBARISI JAWATANKUASA SKUAD 69 PDRM SARAWAK 2009-2011


Kelihatan sebahagian daripada ahli jawatankuasa sedang mendengar ucapan Presiden
Skuad 69 PDRM Sarawak di dalam mesyuarat AJK yang pertama 17 Julai lalu.

Persatuan Kebajikan Skuad 69 PDRM Sarawak yang baru sahaja mengadakan mesyuarat agung tahunannya pada 20 Jun lalu, kini dibarisi oleh mereka yang benar-benar berkelayakan yang telah dipilih di dalam mesyuarat agung yang diadakan di Bintulu.

Di dalam perkembangan yang berkaitan juga, DSP (B) Muhamad Yusof Isa, Presiden Skuad 69 PDRM Sarawak telah mempengerusikan mesyuarat ahli jawatankuasa buat kali pertama bagi sesi 2009-2011 pada hari jumaat, 17 Julai lalu, di pejabat urusetia persatuan Setia, di Jalan Rubber, Kuching.

Di dalam mesyuarat itu, Presiden telah membuat pengumuman melantik Abdul Rahman Sedek Haji Alias sebagai Setiausaha yang baru menggantikan Kusin Simon. Bagi jawatan Bendahari pula, Presiden telah melantik Nelson Ansang Ak Majeng menggantikan Stanley Ak Manggi yang kini telah menduduki jawatan ahli jawatankuasa.

Bujang Boji Sitam (Foto Kiri) pula telah dilantik sebagai Pegawai Penerangan dan Perhubungan Awam iaitu satu jawatan baru yang diwujudkan yang bertaraf 'pegawai'. Sementara itu Abdul Rahman Hashim (Foto Kanan) telah dikekalkan jawatan eksekutifnya sebagai 'Setiausaha Kerja' yang disandangnya sejak tahun 2006.

Muhamad Yusof Isa juga telah melantik lima orang menduduki jawatan ahli jawatankuasa tambahan. Mereka berkenaan ialah Peet Awi, Sakai Ak Chulat, Mazlan Barham, Haji Wan Drahman Tku Mahsen, dan Fazarious Saili.

Bagi memperkasakan lagi pengurusan persatuan ini, presiden juga telah mengumumkan pembentukan enam biro yang ditugaskan untuk merangka kegiatan-kegiatan sepanjang tahun. Diantara biro-biro itu ialah:-

1. Biro Pengurusan dan Pentadbiran
Abdul Rahman Sedek Haji Alias
Abdul Rahman Hashim

2. Biro Penerangan, Perhubungan Awam dan Keahlian
DSP (B) Haji Arifin Haji Adenan
Bujang Boji Sitam
Mazlan Barham
Peet Awi

3. Biro Ekonomi
Saili Sulaiman
Nelson Ansang Ak Majeng

4. Biro Latihan dan Keselamatan
Anthony Nyoel Ak Juken
Razali Mat Taha
Johari Keria

5. Biro Kebajikan dan Sosial
Mohamad Haji Mos
Jihip Ak Munjew
Suhaimi Jais
Stanley Ak Manggi

6. Pelajaran & Agama
Haji Wan Drahman Tku Mahsen
Fazarious Saili
Haji Deris Olek