Saturday, April 9, 2011

WALAUPUN VIDEO ITU ASLI, NAMUN SUSUK TUBUH ANWAR BUKAN ASLI?

Oleh Abdul Rahman Hashim

Datin Seri Wan Azizah ketika berceramah di N4 Pantai Damai


Sebahagian daripada penduduk Bandar Baru Semariang yang
mengikuti ceramah Wan Azizah

Datin Seri Wan Azizah menafikan sekali lagi bahawa pelakun utama video sex yang terdapat di dalam youtube itu bukan suaminya. Beliau berkata, walaupun Ketua Polis Negara menyatakan bahawa video itu adalah yang asli, namun keasliannya bukan bermakna bahawa itu adalah Anwar yang asli.

Beliau mengulangi kenyataannya sebelum ini ketika menyampaikan ceramah di hadapan lebih 200 orang penduduk Bandar Baru Samariang di kawasan DUN N.4 Pantai Damai malam ini (8 April). Beliau yang juga Presiden PKR menyatakan bahawa Nazri Aziz tidak berhak untuk menafikan haknya sebagai seorang isteri kepada Anwar untuk menentukan kesahihan susuk tubuh Anwar seperti yang terdapat di dalam video tersebut.

Namun begitu penafian Wan Azizah itu sekali lagi tidak disertai dengan bukti bahawa jam Omega milik Anwar yang dikatakan tertinggal di bilik hotel semasa rakaman itu dibuat masih berada di dalam simpanannya.

Sewajarnya Wan Azizah segera menunjukkan bukti bahawa jam suaminya itu tetap berada di dalam simpanannya jika beliau mahu mempertahankan maruah suaminya yang didakwa sebagai pemegang watak utama video lucah itu.

Kegagalannya berbuat demikian menambahkan lagi keraguan orang ramai kerana 'Datuk T' sebelum ini mendakwa bahawa beliau telah diarahkan supaya mengambil jam yang tertinggal dalam bilik itu ketika meninggalkan lokasi.

Kelihatannya Datin Seri Wan Azizah begitu yakin bahawa suaminya memang benar-benar menjadi mangsa fitnah jahat oleh pihak yang terbabit.