Saturday, November 8, 2008

BULETIN SKUAD 69 PDRM SARAWAK EDISI KE-2 DILANCARKAN HARI INI, 8 NOVEMBER 2008, DI BINTULU


YB Datuk Talib Zulpilip (Di tengah) bersama-sama dengan Ahli Jawataniuasa
Skuad 69 PDRM Sarawak ketika melancarkan buletin edisi ke-2 di Bintulu.


Hari ini, Sabtu, 8hb. November 2008, bertempat di Grand Ballroom, ParkCity Everly Hotel Bintulu, tercatat satu lagi detik bersejarah buat Persatuan Kebajikan Skuad 69 PDRM Sarawak dengan terlancarnya BULETIN rasmi Skuad 69 PDRM Sarawak, Edisi Ke-2; dan juga LAMAN BLOG - http://www.skuad69.blogspot.com


Kiri: Datuk Talib berucap. Kanan: Datuk Talib sedang klik butang merasmikan blog skuad69.

Perasmian
Buletin dan laman blog Skuad 69 PDRM Sarawak ini telah dilancarkan dengan rasminya oleh YB DATUK HAJI TALIB ZULPILIP (Gambar), Ahli Dewan Undangan Negeri Jepak, merangkap Pengerusi Perbadanan Pembangunan Ekonomi Sarawak (SEDC), yang mewakili YB DATUK AMAR HJ AWANG TENGAH ALI HASSAN Menteri Perancangan dan Pengurusan Sumber II Sarawak.
Makan Ma
lam Mesra Amal
Majlis perasmian ini berlangsung dengan penuh gilang gemilang di dalam satu majlis makan malam mesra amal bersama Skuad 69 PDRM Sarawak hari ini yang disaksikan lebih 300 orang tetamu yang terdiri daripada rakan-rakan penaja, ahli-ahli Skuad 69 sendiri, termasuk para VIP yang terdiri daripada Encik Sirai Daha, Timbalan Residen Bahagian Bintulu dan Encik Alex Liau, Penolong Pegawai Daerah Bintulu.Turut kelihatan meraikan majlis ini ialah Y.Bhg Datin Ezanoni daripada Ezanoni Fashion & Beauty Sdn Bhd, yang juga 'Ahi Kehormat' Skuad 69 PDRM Sarawak, Y.Bhg Datuk Morshidi Abdul Rahman yang mewakili penaja, dan juga wakil daripada Ibu Pejabat Polis Daerah Bintulu serta wakil media tempatan.
Dua Ahli Kehormat Baru
Di dalam majlis pelancaran ini juga, dua orang 'Ahli Kehormat' yang baru telah menerima watikah perlantikan masing-masing daripada Presiden Persatuan yang telah disampaikan sendiri oleh YB Datuk Haji Talib Zulpilip. Kedua-dua mereka yang berkenaan masing-masing telah menyumbangkan sebanyak RM3,000 kepada Persatuan Kebajikan Skuad 69 PDRM Sarawak.
Sumbangan Untuk Anak Yatim dan Ibu Tunggal
Seramai lima orang anak-anak yatim daripada Kpg. Sebiew dan lima orang ibu tunggal daripada Kpg. Jepak dan Kpg Assyakirin Bintulu telah menerima sumbangan berupa hamper daripada Skuad 69 PDRM Sarawak. Ini merupakan sebahagian daripada sumbangan kebajikan yang lazim dilakukan oleh Skuad 69 apabila mengadakan majlis-majlis seumpama ini.
Penghargaan
DSP (B) Muhamad Yusof Isa, Presiden Skuad 69 PDRM Sarawak mengucapkan jutaan terima kasih dan setinggi penghargaan kepada semua pihak terlibat menjayakan majlis makan malam ini. Beliau berharap hubungan erat Skuad 69 PDRM Sarawak dengan rakan-rakan penaja dan juga dengan masyarakat tempatan akan merangsang persatuan ini menjadi lebih aktif di dalam usaha memperkasakan agenda sosialnya.