Saturday, October 16, 2010

DIRGAHAYU TYT YANG DI-PERTUA NEGERI SARAWAK!!


TYT Tun Abang Muhammad Salahuddin Abang Barieng, Yang di-Pertua Negeri Sarawak
diiringi oleh Pehin Abdul Taib Mahmud, Ketua Menteri Sarawak ketika melintasi memeriksa
perbarisan Pasukan Kontinjen Skuad 69 PDRM Sarawak.

Dirgahayu...ke atas TYT Yang di-Pertua Negeri Sarawak kerana hari ini seluruh warga negeri bumi kenyalang menyambut Hari Jadi Ke-89 tahun TYT Tun Abang Muhammad Salahuddin Abang Barieng (Foto kiri) yang disifatkan oleh Pehin Sri Haji Abdul Taib Mahmud, Ketua Menteri Sarawak sebagai seorang Ketua negeri ini yang berjiwa rakyat.

Hari ini, 16 Oktober 2010 telah diadakan acara sambutannya dengan penuh gilang gemilang di mana istiadat perbarisan dan rapat raksasa telah diadakan di Padang Merdeka, Kuching yang disertai oleh 89 pasukan kontinjen termasuk kontinjen Skuad 69 PDRM Sarawak.

Kontinjen Skuad 69 PDRM Sarawak diketuai oleh Mohamad Bin Haji Mos telah melakukan lintas hormat di hadapan pentas VIP tepat pada jam 10.50 pagi setelah 85 pasukan yang lain mendahuluinya.

Sebelum itu TYT Yang Di-Pertua Negeri Sarawak yang diiringi oleh Pehin Sri Abdul Taib Mahmud telah di bawa turun ke Padang Merdeka untuk memeriksa perbarisan 89 kontinjen yang mengambil bahagian. Kontinjen Skuad 69 PDRM Sarawak turut memberikan penghormatan yang tinggi ke atas TYT yang telah melintasi pasukan Skuad 69.

FOTO SEKITAR ISTIADAT PERBARISAN DAN RAPAT RAKSASA HARI JADI KE-89
TYT YDP NEGERI SARAWAK, 16 OKT 2010