Thursday, December 11, 2008

Presiden Skuad 69 jadi pengadil bola tampar Sukan Universiti Asean Ke-14

Presiden Skuad 69 PDRM Sarawak Tuan DSP (B) Muhamad Yusof Isa telah terpilih menjadi salah seorang pengadil bagi acara bola tampar Sukan Universiti Asean Ke-14 yang bermula hari ini sehingga 21 Disember 2008.
Sebanyak 22 acara dipertandingkan bagi merebut 222 pingat emas pada sukan kali ini, dan salah satu acara yang menarik untuk disaksikan kali ini ialah acara bola tampar (Lihat Foto Maskot Bola Tampar)
Venue acara sukan bola tampar ini ialah di Dewan Majlis Perbandaran Shah Alam, di Seksyen 4 Shah Alam, Selangor.
Sebanyak 10 buah negara termasuk Malaysia sebagai tuan rumah menyertai SUA Ke-14 ini. Diantara negara-negara lain yang turut menyertai temasya sukan ini ialah Indonesia, Singapura, Brunei Darussalam, Thailand, Filipina, Vietnam, Laos dan Kemboja termasuk Timor Leste.
Myanmar tidak menyertai SUA kali ini disebabkan masalah dalaman di negara itu. Majlis pembukaan Sukan Universiti Asean Ke-14 ini akan dilangsungkan pada Sabtu ini 13 Disember 2008, dan ianya akan dirasmikan oleh Perdana Menteri Malaysia di stadium Bukit Jalil, Kuala Lumpur.
Sementara itu YB Dato' Seri khaled Nordin Menteri Pengajian Tinggi Malaysia akan menyempurnakan upacara penutupnya yang bakal berlangsung pada pukul 3 petang, 21 Disember ini di venue yang sama.
Apa pun Skuad 69 PDRM Sarawak mengucapkan tahniah dan syabas kepada Tuan DSP (B) Muhamad Yusof Isa, dan kami turut merasa bangga di atas penghormatan yang diberikan oleh penganjur kejohanan.